Обоє рухалися на зелений: фатальна несправність світлофора, коштувала життя жінки у Рівному (ВІДЕО)

Як таке могло статися

У Рівному водій позашляховика на пішохідному переході збив 47-річну жінку. Від тяжких травм потерпіла померла на місці. Свідки твердять, жінка йшла на зелений. Що їхав на дозволений сигнал світлофора - свідчить і затриманий водій.

Аварію зафіксували із зустрічної машини. На відео можна побачити, що, коли на світлофорі для водіїв вмикається зелений, пішоходи ще переходять дорогу. Коли люди опиняються майже посередині – одну з жінок і збиває позашляховик.

Зазвичай світлофори про перемикання на червоне попереджають миготінням або таймером. Але у світлофорній службі міста запевняють - пристрій,  біля якого сталася аварія, працює справно.

Всі світлофорні об'єкти, які знаходяться в місті Рівне відповідають нормам ДСТУ, - запевняє керівниця світлофорної служби КП «Міськсвітло» Оксана Пижик, але визнає, що в зазначеному світлофорі зелений сигнал, що мерехтить, відсутній, а значить нормам він все ж таки не відповідає.

Але відповідав у 1984-му, коли був встановлений, кажуть фахівці. У Рівному світлофорів, яким кілька десятків років - понад пів сотні. Замінити всі разом для міста складно, адже ціна за один складає близько 2 мільйонів гривень.

Це 60 мільйонів гривень. Це майже третина бюджету розвитку.

 

Зрозуміло, що одномоментно всі світлофори замінені не будуть, але без сумніву - це є пріоритетом, - зазначає керівник Рівненського управління транспорту і зв'язку Іван Фурлет.

Поки ж пішоходам і водіям радять бути пильними та орієнтуватися на транспортні світлофори.

Своєю чергою слідчі обіцяють врахувати і роботу світлофора, і те, що пішоходи в темному одязі майже невидимі в темряві для водіїв. А от чи можна було уникнути ДТП - встановлюють слідчі.

Попередньо, водій був тверезий.

 

Наразі йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді нічого домашнього арешту з 07:00 - 22:00.

 

Чоловіку загрожує від 3 до 8 років за ґратами.

А поки слідчі з'ясовують усі обставини - у світлофорній службі обіцяють купити обладнання, аби цей світлофор для пішоходів все-таки замиготів. Коштуватиме це приблизно 250 тисяч гривень.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень