Обласний бюджет готовий заплатити 15% кредиту за позичальника

Йдеться про кредити на енергоефективні заходи

Їх ще називають «теплі кредити». Ними активно користуються мешканці Рівненщини. Обласна програма, яка була розроблена у 2015 році, розрахована до 2018 року і передбачає щомісячне відшкодування 15% кредиту, розповідає начальник управління енергетики та енергоефективності департаменту житлово-комунального господарства Рівненської ОДА Анна Пахнюк:

 

 

- Ну, якщо Ви хочете встановити енергозберігаючі вікна, поміняти радіатори, замінити котел на твердопаливний, утеплити помешкання – Ви в банку берете кредит, наприклад, 10 тисяч, і банк дає Вам на ці заходи під 24,5%. То 15% щомісяця погашає за Вас обласний бюджет, а 9,5% доводиться сплачувати людині самій. Ми заключили договір про співпрацю з трьома банками: «Ощадбанк», «Укрексімбанк» і «Укргазбанк».

 

Торік на цю програму з обласного бюджету передбачили 1 мільйон гривень. А вже цьогоріч - втричі більше, і розглядається питання до кінця року додати ще мільйон. На 2017 рік на програму планують передбачити 4 мільйони гривень. На цей час обласною програмою уже скористалися майже 6 тисяч осіб. У Рівненській ОДА наголошують: ця програма доступна лише для фізичних осіб.

Водночас, Кабмін продовжив дію урядової програми, яка передбачає допомогу населенню та ОСББ при утепленні житла.

Від обласної урядова програма відрізняється тим, що за рахунок державних коштів разово відшкодовується тіло кредиту.

Крім того, в Рівненській області можна оформити субсидію на тверде паливо та скраплений газ. На цей вид допомоги з держбюджету для жителів Рівненщини надійшло понад 7 мільйонів гривень. Це безповоротна грошова допомога від держави на придбання твердого палива (вугілля, дров, брикет тощо). Призначається вона, виходячи з норми у дві тонни на одне домогосподарство на рік. І це паливо має бути не дорожчим, ніж 2 тис. грн за тонну.

Щоб отримати таку субсидію, потрібно подати в місцевий орган соціального захисту декларацію про доходи та заяву, у якій слід підкреслити поле зі словами «на придбання твердого палива та скрапленого газу».

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень