Нові тарифи для обленерго: вони зростатимуть двічі й щоразу на майже 30%

Вже з 1 червня, а потому з липня до грудня

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг погодила двоетапне підвищення тарифів на послуги з розподілу електроенергії для регіональних операторів системи розподілу (ОСР, обленерго) на періоди з 1 до 30 червня, а потім із 1 липня до 31 грудня цього року.

Таким чином з 1 червня тарифи для регіональних обленерго зростуть на 7,5-28,1% за першим класом напруги й на 6,9-25,5% за другим.

На першому етапі тарифи зростуть для 22 ОСР а з 1 липня до 31 грудня - для 27 ОСР, з урахуванням ще п'яти обленерго, розташованих у зоні бойових дій. Для цих компаній розцінки на послуги з розподілу електроенергії підвищаться в один етап - на період із 1 липня до 31 грудня.

Поки Нацкомісія не підняла тарифи для п'яти ОСР, які входять до VS Energy International NV, через санкції до компанії та її засновників із боку РНБО України. Для АТ «Житомиробленерго», ПрАТ «Кіровоградобленерго», ПрАТ «Рівнеобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та АТ «Херсонобленерго» тарифи ухвалять пізніше, проте коли – не уточнюють.

З початком літа найвищі тарифи на послуги з розподілу е/е серед регіональних ОСР матиме «Закарпаттяобленерго»: 365,65 грн/МВт-год - за першим класом напруги та 1 642,93 грн/МВт-год - за другим. А найнижчі матиме «ДТЕК Київські електромережі»: 142,91 грн/МВт-год і 587,12 грн/МВт-год відповідно.

Нагадаємо, 30 березня регулятор підвищив із 1 квітня тарифи на розподіл електроенергії для шести ОСР, розташованих у зоні бойових дій. Тоді тарифи зросли для АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», АТ «Херсонобленерго», ТОВ «ДТЕК Високовольтні мережі», ТОВ «Луганське енергетичне об'єднання», ДП «Регіональні електричні мережі» та ПАТ «Запоріжжяобленерго» з 1 до 30 квітня було підвищено за першим класом напруги на 8,6-13,7%, за другим - на 5,2-8,7%, за винятком ПАТ «Запоріжжяобленерго», для споживачів якого тариф знизився на 0,3%.

Рішення щодо зростання тарифів для населення НКРЕКП має ухвалити невдовзі. 

Джерело: Інтерфакс

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень