Нове державне житло: хто отримає його першим

Уряд визначився з пріоритетами у черзі

Сотні тисяч українських сімей втратили своє житло через війну. І їх кількість з кожним днем війни зростає. Втім, попри усі потуги одномоментно забезпечити усіх новими квадратними метрами – не вдасться. 

Наразі в уряді визначили пріоритет.  Першими житло отримають ветерани, які його потребують, каже міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

За словами чиновниці, ще до війни влада планувала у 2022 році повністю закрити житлові черги для ветеранів, які належать до категорії внутрішньо переміщених осіб.

Була велика перемога, коли ми за підтримки керівництва держави здобули відповідну субвенцію у державному бюджеті. Водночас наразі ми розуміємо, що потреба у житлі охопить набагато ширші кола населення України, чиї будинки знищив ворог, - каже Юлія Лапутіна.

Наразі фахівці Міністерства розвитку громад і територій, Мінсоцполітики й Мінфіну працюють над спільною концепцією забезпечення житлом українців, що втратили свої помешкання. Причому, першочергово житло мають отримати ветерани.

Нещодавно відбувався Конгрес місцевих та регіональних влад при президентові України, де я порушувала це питання. Ми проговорили, що коли ми матимемо загальний план забезпечення житлом всього населення, то в ньому пріоритетними обов'язково будуть наші ветерани, - повідомила чиновниця.

 

Джерело: Today.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень