Переселенцям на Рівненщині місця вистачить. Де їх розселяють зараз

Понад дев’ять тисяч осіб планують залишитися в області до завершення активних воєнних дій

Потужностей комунальних закладів Рівного та області наразі достатньо щоб розмістити усіх вимушених переселенців які шукають прихистку у нашому регіоні. Рівненщина підготувала 17253 місця, і 10868 з них уже зайняті, розповіла Начальниця департаменту розвитку адміністративних послуг, соціальної, молодіжної політики та спорту Рівненської ОДА Юлія Шигорева. 

На сьогодні низка готелів області уже надають номери для розміщення переселенців, але тільки після реєстрації у Військовій адміністрації краю. Є й готелі які дають знижки на проживання. 

Наразі програму відшкодування бізнесменам вартості проживання у готелях в області ще тільки розробляють. 

За минулу добу в області прийняли 2263 осіб. Прикметно, що у перші дні війни Рівненщина працювала як транзитний регіон. Люди виїжджаючи з-під обстрілів зупинялися перепочити на день-два, та їхали далі. Зараз же більшість залишаються тут на тривалий час. 

Переважно люди не знають як на довго вони планують залишатися на Рівненщині. Зрозумійте, вони прибувають у шоковому стані, і єдине про що просять – дайте відійти, відпочити, - пояснює Юлія Шигорева.

Гаряча лінія Військової адміністрації приймає в середньому близько 3 тисяч дзвінків за добу. Люди починають цікавитися прихистком які тільки виїжджають з зони активний військових дій. 

Від 24 лютого область прийняла 10868 осіб, а 9099 вирішили залишитися тут на тривалий час.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень