Ніяких дієт, підрахунку калорій чи виснажливих тренувань. Науковці назвали секрет легкого схуднення

Хоча це й не станеться за один день – спробувати варто

Науковці знайшли простий спосіб схуднення. Він тривалий, але цього правила дотримуватися не складно. За пів року можна схуднути на 2 кілограми, нічого особливо не роблячи. 

Треба ввести звичку пережовувати шматочки їжі по 30 секунд.  Тобто можна звикнути їсти повільно, добре пережовуючи їжу і не перейматися через те, що наберете зайвих кілограмів.

Науковці провели експеримент, під час якого група осіб, яка ретельно пережовувала їжу, схудла в середньому на 2 кілограми. А учасники групи, яка харчувалася за таким же раціоном, але не дотримувалася правила,  за цей же час набрали 3,5 кілограми. 

В експерименті брали участь діти віком від 6 до 17 років, загалом 54 учасники. Вчені поставили перед ними єдине завдання — пережовувати кожен шматочок їжі 30 секунд — щоб допомогти дітям розрахувати час, їм дали невеликий пісочний годинник.

Тож за результатами роботи вчених, ефективна схема схуднення виглядає так:

  • пережовувати кожен шматочок 30 секунд;
  • випивати склянку води перед їжею;
  • відмовитися від перекусів між їжею.

Діти, які їли повільно, втрачали від 3% до 5% своєї ваги за один рік. Для порівняння: діти з контрольної групи, які їли у звичному ритмі, набрали від 7 до 8% своєї ваги.

Працює цей спосіб завдяки тому, що люди мають більше часу аби «рефлекс ситості» досяг мозку, і людина не їла зайвого. Нагадаємо, люди усвідомлюють, що вони ситі, приблизно за 15 хвилин після  початку їжі. Але більшість людей закінчують їсти значно швидше.

Джерело: Фокус

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень