Ніяких 150%: в Україні зменшили виплати безробітним

Урізали максимальні та мінімальні виплати

ФОТО Волинські новини

З 1 січня 2023 року змінився розмір максимальної допомоги, яку виплачують у зв’язку з безробіттям.

Тепер допомога дорівнює розміру мінімальної зарплати, а це 6700 гривень. Хоча раніше виплати могли складати й 150% від розміру мінімалки.

Зменшення передбачено змінами до закону «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття». Таке ухвалили у вересні 2022 року у Верховній Раді.

Тепер і тривалість виплати допомоги не перевищує 90 календарних днів. Максимальний термін виплати допомоги передбачено тільки для людей передпенсійного віку (за рік до досягнення відповідного віку та за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу) - 360 календарних днів.

Розмір мінімальної допомоги по безробіттю зменшений з 1800 до 1000 гривень. Він застосовується для людей, які мали стаж менше семі місяців протягом останнього року.

Допомога по безробіттю призначається з першого дня після дня надання статусу безробітного.

Джерело: РБК-України

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень