Частині українців допомогу із безробіття урізали до 1800 грн: кого це стосується

Ця норма діє під час воєнного стану

Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

В Україні на час воєнного стану обмежили виплати з безробіття.

А нещодавно з’ясувалося, що переселенці, люди, які перебувають у районі бойових дій, на тимчасово окупованих територіях або ж у яких загублені документи про періоди страхового стажу, трудову діяльність чи заробітну плату, можуть розраховувати лише на мінімальний розмір допомоги по безробіттю — 1800 грн.

Пунктом 7 «Порядку надання допомоги з безробіття, затвердженого постановою Кабміну від 21.06.2022 року №735 (набрала чинності 02.07.2022 року), встановлено, що під час воєнного стану ВПО або особам, які перебувають на території України районі проведення військових (бойових) дій, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), у разі відсутності документів та відомостей про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітної плати (дохід, грошове забезпечення), допомога по безробіттю призначається тривалістю 180 календарних днів протягом 2-х років від дня призначення у мінімальному розмірі для застрахованих осіб — 1800 гривень», — повідомляють у Державному центрі зайнятості.

За даними опитування групи «Рейтинг», на кінець червня 38% українців, які працювали до війни, повернулися на свої робочі місця і працюють у звичайному режимі, 18% працюють дистанційно, 7% знайшли нове місце роботи, а 35% досі не знайшли роботи.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень