Затримка виплат для ВПО: чи варто ще чекати на гроші від держави?

Відповіли на це питання у Мінсоцполітики

В Україні вже не перший місяць затримують виплати допомоги для вимушених переселенців. Передбачені державою гроші для ВПО не приходить на їхні рахунки. Чому – пояснили в Мінсоцполітики. І розповіли, чи варто взагалі чекати на них найближчим часом.

Про те, чому переселенці досі не можуть отримати допомогу, розповів в ефірі телемарафону заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко:

– Тут є два фактори: по-перше, ці документи (з реєстрації ВПО) можуть бути в обробці. Переміщення відбувалося не рівномірно, і в західних регіонах кількість переміщених осіб більша, в порівнянні з кількістю місцевого населення та здатністю інфраструктури.

 

По-друге, бувають випадки, коли нам доводиться пріоритизувати кошти, які ми можемо собі дозволити профінансувати у конкретний день, і тут ми переважно фінансуємо сектор безпеки та оборони.

При цьому Музиченко запевнив, що соціальні виплати у пріоритеті держави і в будь-якому разі будуть профінансовані у повному обсязі.

Нагадаємо, що відповідно до рішення уряду, допомога на проживання ВПО надається у таких розмірах:

  • для осіб з інвалідністю та дітей — 3 000 грн;
  • для інших осіб — 2 000 грн.

Заступник міністра також повідомив про скорочення із травня кількості зареєстрованих ВПО. За його словами, якщо у березні-квітні реєстрували по 15-40 тис. осіб на добу, то починаючи з середини травня запит на реєстрацію ВПО значно зменшився, і на сьогодні за день реєструють до 5-10 тис. людей.

Раніше ми повідомляли, у яких випадках переселенці зобов'язані скасувати статус ВПО, відмовившись від виплат.

Джерело: sud.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень