Ніхто не може відмовитися від цієї звички, хоча міг би легко покращити здоров'я і зміцнити імунітет

Довели науковці з Великої Британії

Людина, яка зменшує час, проведений у соцмережах – значно покращує своє здоров’я, імунітет та сон. Крім того, зменшуються прояви депресивного настрою та почуття самотності.

Вчені з Університету Суонсі (Велика Британія) опитали пів сотні людей віком від 20 до 25 років. Три місяці вони заповнювали щотижневі анкети про користування соцмережами й своє самопочуття.

Піддослідних розділили на групи, одних попросили скоротити час у мережі на 15 хвилин, інших просили користуватися соцмережами як завжди. Третя група теж скоротила спілкування у соцмережах на 15 хвилин, але мусила в цей час займатися будь-якою іншою діяльністю.

І з'ясувалося, що у групи, яка скоротила використання соціальних мереж на 15%, покращилася імунна функція (у тому числі зменшився розвиток папілом, вони рідше хворіли на грип та застуду), наполовину покращилася — якість сну, і на 30% зменшилися симптоми депресії. 

При цьому група, яку просили скоротити час у соцмережах на 15 хвилин, сама того не підозрюючи, обмежила його на 40 хвилин.

А от група, яку просили нічого не змінювати, навпаки збільшила час у соцмережах на 10 хвилин, і загалом ніяк не покращила свого життя.

Джерело: ua.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень