Несподівана причина безсоння, але це можна виправити

Йдеться про дефіцит ключових вітамінів, які впливають на роботу мозку  

Проблеми зі сном можуть бути пов’язані з дефіцитом вітамінів. Ендокринологи пояснюють, що проблеми через нестачу вітамінів можуть виникати як у дорослих, так і у дітей.

Ключову роль при безсонні можуть грати вітаміни В2, В6, В12 та D. Брак цих вітамінів провокує проблеми зі сном. Найчастіше фахівці відзначають проблеми з безсонням при дефіциті вітаміну D. Цей вітамін впливає на частини мозку, що беруть участь у виробництві мелатоніну.

Також важливе значення має нестача різних мінералів в організмі. Наприклад, через дефіцит заліза знижується рівень серотоніну та мелатоніну.

Через анемію, викликану нестачею заліза, у нічний час можуть виникати неприємні відчуття в ногах, найчастіше йдеться про судоми. Також може виникнути так званий синдром неспокійних ніг.

А якщо в організмі не вистачає кальцію, з’являється занепад сил. В результаті людина може страждати й через розлад сну.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень