Нескінченними протистояннями у Птичі на Рівненщині зацікавилися у Раді Європи

У Стразбурзі просять надати повну інформацію про події на Рівненщині

Міжконфесійним конфліктом у Птичі Рівненської області зацікавилися у Раді Європи. Питання про нібито гноблення Московського патріархату на Рівненщині підняла російська сторона під час одного з засідань Ради Європи, говорить член конгресу місцевих і регіональних влад у Раді Європи, депутат обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко:

 

 

- Комітет міністрів – це найбільш впливова структура в Раді Європи. На засідання цього комітету міністрів російська делегація підняла питання про конфлікт в Птичі. І наше представництво в Стразбурзі запросило в мене справжню інформацію, що ж насправді там відбувається. Посол не володів повною ситуацією, тому ми передавали таку інформацію до Ради Європи. Дехто це хоче представити як суто церковний конфлікт, дехто, що це тільки майновий конфлікт, а насправді там ситуація дещо складніша.

 

Тож, 5 лютого Світлана Богатирчук летить у Стразбург, аби надати повну інформацію про події у Птичі Дубенського району. До цих матеріалів також хоче долучити інформацію про діяльність на території Рівненщини режисера телеканалу «Святая Русь» Василя Чепразова. Нагадаємо, у його доробках містяться відеороботи, в яких закликають до повалення державницького ладу в Україні, знищення представників УПЦ КП та представників усіх національностей, окрім росіян, і усіх віросповідань, окрім підпорядкованих Москві. Депутати облради зверталися до СБУ з проханням звернути увагу на цю особистість, втім, служба безпеки перекинула це на поліцію, відповідь на звернення сьогодні під час засідання президії облради зачитав депутат Володимир Валявка:

 

- Що тут сказано, що компетенція про сепаратистський рух і сепаратистські настрої вказаних осіб вони не вправі розглядати, а це є міжконфесійний конфлікт і це вони (УСБУ в Рівненській області) перекидають на поліцію. Хочу ще добавити, щоб ми запросили начальника УСБУ в Рівненській області на наступну сесію і заслухали його звіт.

 

Окрім очільника СБУ Василя Бедрія, обласні обранці також хочуть заслухати керівника поліції та прокуратури Рівненщини.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень