«Нептун» у дії: у мережі з’явились фото, як 14 квітня горів крейсер «Москва» (ФОТО/ВІДЕО)

За даними різних дослідників разом з крейсером на дно пішли понад 300 моряків

Опублікували ймовірно перші фото російського крейсера «Москва», у який влучили дві українські ракети «Нептун» у Чорному морі. Фото зроблене з корабля, який ймовірно прибув на допомогу «Москві». На ньому видно, що палаючий крейсер нахилився на лівий бік. 

Журналіст-дослідник OSINTtechnical у Twitter написав таке:

Я не можу перевірити справжність фото, але це крейсер класу «Слава», і я не думаю, що котрийсь з них з них був знищений таким чином. 

Над палубою видно два перехресні струмені води – це може свідчити про те, що так або намагалися загасити пожежу, або могли відкачувати з трюмів воду, використовуючи пожежні гідранти як помпи. 

OSINTtechnical також вважає, що «Москва» горіла всередині, перш ніж затонути, бо з більшості видимих ілюмінаторів видно сильний дим. 

Нагадаємо, увечері 13 квітня стало відомо, що українськими протикорабельними ракетами «Нептун» підбили флагман Чорноморського флоту РФ ракетний крейсер «Москва». Після цього крейсер із 16 крилатими ракетами вийшов з ладу та затонув.

Офіційна версія міноборони росії про втрату флагмана дуже скупа: на крейсері здетонував боєприпас, а потім внаслідок шторму 14 квітня ввечері він затонув під час буксирування.

Відомо, що 14 моряків з крейсера були доставлені на швидкісному катері до Севастополя, в тому числі начальник медичної служби корабля, де їх на причалі очікували машини швидкої допомоги, — доля 496 членів екіпажу невідома.

Загинув також капітан корабля 1-го рангу флагмана Чорноморського флоту рф Антон Купрін, який брав участь 24 лютого 2022 року у нападі на острів Зміїний та погрожував українським військовослужбовцям ліквідацією.

 

Тоді українські військовослужбовці озвучили фразу «Рускій воєнний корабль, іди на х*й», яка стала символом незламності українців у війні з росією.

Так виглядав флагман раніше. До українських ракет "НЕПТУН"

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень