Неплатоспроможний: Відомо, який банк вирішив ліквідувати НБУ

Не виконав вчасно свої зобов’язання

Нацбанк ухвалив рішення відкликати банківську ліцензію та ліквідувати «Банк Січ». Його визнали неплатоспроможним на початку серпня. Про це повідомила пресслужба Національного банку.

Регулятор вдався до такого кроку зважаючи на пропозицію Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. 

Рішення набирає чинності з 10 жовтня 2022 року.

Правління Нацбанку 9 серпня віднесло «Банк Січ» до категорії неплатоспроможних, бо банк не виконав вчасно свої зобов’язання перед регулятором за кредитами рефінансу через брак коштів. Після цього Фонд гарантування розпочав виведення «Банку Січ» з ринку та ввів у нього тимчасову адміністрацію.

Діяльність АТ «БАНК СІЧ» характеризувалася неякісною системою корпоративного управління, неефективною бізнес-моделлю, здійсненням ризикових операцій, що підтверджується збитковою діяльністю та негативною динамікою нормативів капіталу фінустанови, — йдеться у повідомленні.

Вкладникам пообіцяли повернути гроші за рахунок Фонду гарантування вкладів фізичних осіб у повному розмірі, включаючи відсотки, нараховані станом на кінець дня, що передує дню початку процедури виведення банку з ринку.

Загалом можлива сума виплат гарантованої суми вкладникам на 1 липня 2022 року становить 1 млрд 229 млн 700 тис. грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень