Клієнтам великого українського банку почали повертати вклади: що сталося, та як отримати свої гроші

Клієнтам повертають кошти через банкрутство цієї фінустанови

В Україні почали повертати вклади клієнтам банку «Січ».

Виплату грошей розпочав із 6 вересня Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО). Клієнтам повертають кошти, які були покладені ними до банку на зберігання через банкрутство цієї фінустанови.

Про початок виплати коштів повідомила пресслужба ФГВФО.

— Поверненню підлягають кошти за договорами банківського вкладу, термін дії яких закінчився до 9 серпня 2022 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки), - йдеться у повідомленні.

Усі вклади повертаються клієнтам у повному розмірі, причому навіть із відсотками, які мають бути нараховані згідно з умовами договору. При цьому валютні вклади повертають у гривнях. Суми конвертуються за курсом, встановленим НБУ на кінець дня 9 серпня.

Як отримати вклади?

ФГВФО здійснює виплату вкладів клієнтам банку «Січ» через банки-агенти фонду. Вкладники збанкрутілого банку можуть отримати свої гроші безпосередньо у відділеннях цих банків.

Щоб отримати свої гроші, вкладники повинні пред'явити паспорт або будь-який інший документ, який може бути посвідченням особи.

 

При цьому фізособи-резиденти повинні також подати довідку про ідентифікаційний код.

Крім того, гроші можуть бути зараховані на рахунки клієнтів збанкрутілого банку дистанційно. З цим проблем не повинно бути, оскільки всі банки-агенти підключені до Автоматизованої системи виплат.

Дистанційні виплати здійснюють чотири банки-агенти:

  • ПриватБанк
  • Укргазбанк
  • Банк «Південний» 
  • ПУМБ

Перейшовши за вказаним посиланням, вкладники банку «Січ» можуть дізнатися, як ці банки здійснюють дистанційні виплати, та як зареєструватися на отримання цих виплат.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень