Неочікуване повідомлення щодо тарифів на електроенергію для українців

Завдяки приєднанню до європейської енергосистеми працюватиме мережа стабільно, а тарифи можуть знизитися. Але є одне але…

Тарифи на електроенергію в Україні можуть зменшитися. У цьому впевнений голова Міненерго Герман Галущенко. Це стане можливим завдяки приєднанню України до енергосистеми Європи, що відбулося 16 березня. Втім, відбудеться це після завершення процедури синхронізації української енергетичної мережі із європейською мережею ENTSO-E.

Головним чином тарифи на електроенергію можуть знизитися завдяки більш економічному сучасному обладнанню для генерації електроенергії. Окрім того, європейці практично не обмежують можливості використання відновлюваних природних джерел отримання енергії.

Синхронізація енергетичної системи України із європейською ENTSO-E неодмінно вплине на тарифи для українських споживачів. Наша енергосистема стане більш стабільною і не буде такою вразливою до пошкоджень, яких вона зазнає внаслідок обстрілів окупантів, – каже Герман Галущенко.

Крім того, співпраця з Європою допоможе ізолювати нашу енергосистему від Білорусі та Росії, що є вкрай важливим для енергетичної безпеки України в умовах війни.

Нагадаємо, ми повідомляли, що до закінчення війни тарифи на електроенергію в Україні не підіймати. Хоча це планували зробити вже 30 квітня. 

Нині вартість електроенергії становить:

  • 1,68 грн/кВт-год – при споживанні до 250 кіловатів на місяць;
  • 1,44 грн/кВт-год – у разі використання понад 250 кіловатів за місяць.

До слова, під час війни українцям дозволили оплачувати комунальні послуги в міру можливостей. За невчасну оплату споживачам пообіцяли не нараховувати ані штрафів, ані боргів.

Джерело: GsmInfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень