Новий поворот у розрахунках тарифу на електроенергію. Яким він буде

Та коли українці отримають квитанції з новими тарифами

Тариф на електроенергію в Україні має зрости уже з 1 липня, проте остаточно не вирішено, яким він буде. За попередніми розрахунками йдеться про 1,68 до 2,5-4 грн за кВт-год. Але відомо, що нова ціна діятиме для тих, хто споживає понад 500 кВт-год на місяць. Остаточне рішення має ухвалити кабінет міністрів, проте наразі кінцевої постанови ще немає. 

Як ви бачите, цього року держпідприємства, пов'язані з енергетикою, стали збитковими. У бюджеті практично немає грошей на виплату зеленим інвесторам.

 

Тому, я думаю, ці виплати перекладуть на плечі споживачів.

 

Сьогодні вартість електроенергії 1,68 грн за кВт-год. А за даними Міненерго реальна вартість коливається від 2,5 до 4 грн за кВт-год. Тому сьогодні шукатимуть способи, як підняти вартість до потрібного рівня.

 

Можливо, буде введена градація цін залежно від споживання: до 500 кВт, понад 500 кВт, понад 1000 кВт. Або навіть градація по регіонах, адже в кожному регіоні вартість електроенергії різна, – каже голова департаменту житлово-комунальної інфраструктури Громадської ради при КМДА Олег Попенко. 

Тариф на електроенергію складається з: вартості самого струму, тарифу на передачу мережами «Укренерго», тарифу на розподіл низьковольтними мережами, тарифу на постачання і податків. 

Ціна в 1,68 грн не покриває реальні витрати. Тільки за транспортування доводиться віддавати 1,51 грн, зазначає OBOZREVATEL.

За даними розрахунків міністерство енергетики, зараз ціна на електроенергію повинна становити:

  • 2,6-2,96 грн за кВт-год у Києві й Дніпропетровській області;
  • 3,7-4 грн за кВт-год в Івано-Франківській і Луганській областях.

Тобто для кожного регіону України справедливою буде своя собівартість. Утім витрати ділять (і будуть ділити) на всіх, щоб не створювати різні умови для українців, незалежно від їх місця проживання.

Радіо ТРЕК у Telegram. Viber: 063-734-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень