Нехай їдуть додому та воюють: у країні ЄС дали відповідь чоловікам, які залишилися без українського паспорту

Йдеться про одну із центральних земель Німеччини

Фото Держприкордонслужби України

У німецькій федеральній землі Гессен не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку проїзний документ для поїздок за кордон, який замінює закордонний паспорт у разі його відсутності.

Це випливає з відповіді міністерства праці та соціальних справ Гессену, наданої 31 липня на запит депутатської фракції правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» у ландтагу землі, - повідомляє Deutsche Welle

Відомства у справах іноземців Гессену, як правило, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок закордон.

 

Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби, - зазначили в міністерстві.

Згідно з інформацією відомства, в Гессені проживає майже 20 тисяч українських чоловіків мобілізаційного віку від - 18 до 60 років.

Як пояснили у міністерстві праці та соціальних справ Гессену у відповідь на запит АдН, «вербувати людей для участі в оборонній кампанії проти Росії і, таким чином, заохочувати їх до повернення на батьківщину є зрозумілими інтересами України».

Як вказується на інтернет-порталі з надання адміністративних послуг Гессену, німецькі проїзні документи, що замінюють закордонні паспорти, можуть видаватися громадянам інших країн лише в особливих виняткових випадках, оскільки це порушує паспортний суверенітет іншої країни.

Такий документ можуть видати, якщо особа може довести, що у неї немає паспорта або документа, що його замінює, і вона не має можливості його отримати. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально.

Раніше ми писали, що Кабмін затвердив новий порядок видачі паспортів громадянам України за кордоном – чоловікам від 18 до 60 років треба військово-обліковий документ.

Паспорт вже не отримати: названо обов’язковий документ для чоловіків

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень