Небезпечна олія: краще на ній не смажити
На замітку господиням
Соняшникову олію господині часто додають у салати та обсмажують на ній страви. Однак експерти не радять використовувати цю олію саме для смаження.
Також небезпечними після термічної обробки стають гарбузова, арахісова, мигдальна, конопляна, гірчична, лляна, кунжутна, ріпакова олія, а також олії волоського горіха та виноградних кісточок.
Всі ці види олій створені для споживання у свіжому вигляді: додавання у салати, соуси та інші закуски.
На якій олії можна смажити
Для смаження найкраще використовувати оливкову рафіновану, кукурудзяну та кокосову олію. Також корисно робити це на топленому вершковому маслі, олії авокадо та будь-якому тваринному жирі.
Шкідливими олії стають при високих температурах, коли починають виділяти канцерогени.
Саме тому вживання смажених продуктів підвищує ризик серцево-судинних захворювань, діабету другого типу, раку та метаболічного синдрому.
Джерело: 5692.com.ua
Радіо Трек: НОВИНИ