Неприємний запах і ніякої користі: Який вид олії категорично не підходить для смаження

Її краще використовувати для салатів та запікання

На ринку є багато видів рослинної олії і кожна з них має свої переваги. Однак експерти зауважують, що не вся олія підходить для смаження. Йдеться про популярну оливкову олію.

Вона дуже корисна для організму, але її краще вживати у свіжому вигляді і не піддавати обробці піч час високих температур. Або обирати ту, яка найкраще для цього підходить.

На що звертати увагу при купівлі оливкової олії

Оливкова олія Extra Virgin годиться лише для салатів. Це олія холодного віджиму, в якій є максимальна кількість корисних речовин. При нагріванні вони зникають.

Під час смаження така олія димить, з’являється неприємний запах, а їжа підгоряє.

Якщо дуже кортить смажити на оливковій олії, краще обирати сорт Olive oil. Вона рафінована, а це означає, що не така корисна, адже повністю очищена. Цей вид оливкової олії підходить тушкування та запікання.

І коштує вона дешевше, ніж нерафінована.

Також визначити олію для смаження можна за кольором. Чим зеленіша оливкова олія – тим вищий її сорт. Яскраво жовта олія - рафінована, саме її використовують для смаження.

Джерело: lifestyle

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень