Не в грошах щастя

Дослідники з Гарвардського університету штату Массачусетс встановили, що заможність часто супроводжується нещасним життям і самотністю.

Науковці Емілі Біанші та Кетелін Вохс проаналізували дані соціологічних опитувань організації General Social Survey за кілька попередніх десятиліть. Загальна кількість респондентів склала близько 30,000 осіб. В анкетах учасники вказували особисту інформацію щодо статі, віку, сімейного стану, прибутку, місця проживання та кількості часу, проведеного на роботі.

Як з'ясувалося, при високому фінансовому становищі людина майже не приділяє часу та уваги близьким друзям або родичам. Їй комфортніше частіше перебувати наодинці з собою. Також постійні роздуми про заможність і прибуток знижують рівень емпатії. У результаті цього людина стає більш розважливою та холоднокровною.

Біанші зазначає, що брак спілкування і відсутність здатності до співчуття робить людей загалом більш нещасними, незважаючи на їхню забезпеченість.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень