Не бурштином єдиним: на Рівненщині львів`яни видобуватимуть газ

Вперше

Львівська філія компанії «Украгазвидобування» звернулася до екологічної комісії Рівненської облради з проханням погодити дозвіл на дослідження родовищ на наявність покладів газу у трьох районах Рівненщини:  

  1. Про погодження надання надр у користування публічному акціонерному товариству «Укргазвидобування» з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу (промислова розробка родовищ) газу природного, конденсату, нафти Пелчанської площі, що знаходиться у Млинівському, Дубенському та Радивилівському районах Рівненської області.

 

Як сказав провідний геолог львівської філії «Укргазвидобування», яка належить державній НАК «Нафтогаз України» Володимир Похолок, спочатку компанія проведе розвідку, якщо поклади газу підтвердяться – почнуть роботи з видобутку на площі 497,2 кв. метри:

- ПАТ «Укргазвидобування» буде проводити повністю геологічну розвідку (бо ми ідемо, переважно, на газ природній, конденсат і нафту). Якщо підтвердяться запаси, що там є газ, то будемо переходити на дослідно-промислову розробку з подальшою розробкою. Наш газ, який ми видобуваємо, ми його передаємо НАК «Нафтогаз України»  по врегульованій ціні 4 тисячі 849 гривень за тисячу кубометрів.

Згідно із нещодавно ухваленим Верховною Радою законопроектом, поданим за ініціативою «Укргазвидобування», компанія має сплатити рентну плату - 95% від суми укладеного договору у держбюджет, а 5% - на розвиток місцевих громад, де ведеться видобуток.

Таким чином, Рівненська область отримає 2%, ще 2% - район, і 1% - сільська рада. Якщо є об’єднана територіальна громада – вона отримає 3%.

За грубими підрахунками, каже Володимир Похолок, до прикладу, якщо свердловина буде давати 10 тисяч метрів кубічних за добу, то для села ці надходження (1%) складуть 50 тисяч гривень в рік.

 

Тож члени екологічної комісії облради ухвалили рішення винести це питання на сесію обласної ради з тим, щоб дати згоду на розробку територій. А на наступне засідання екологічної комісії представники «Львівгазвидобування» мають принести підтвердження, що компанія справді державна.

Володимир Похолок додав, що «Львівгазвидобування» займається видобутком газу у 5-ти областях західної України – у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській і Чернівецькій.

А загалом, ПАТ «Укргазвидобування» видобуває 75% газу по Україні. Торік надходження в держбюджет країни (оподаткування і різні збори) від компанії склали 40 млрд гривень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень