Бюджетні установи Рівненщини заборгували за газ майже 9 млн грн

Таку ситуацію пояснюють вимушеною затримкою розрахунків

Станом на 1 березня 2017 року заборгованість бюджетних установ перед ТОВ «Рівнегаз збут» становить 8,75 млн грн. Установи, які фінансуються з місцевих бюджетів, заборгували 5,96 млн грн, які фінансуються з державного бюджету – 2, 55 млн грн, а з обласного бюджету – 0,24 млн грн.

В закладах, що фінансуються з бюджету, пояснюють борги за газ вимушеною затримкою розрахунків. Адже відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі», бюджетні установи зобов’язані проводити відкриті торги для закупівлі природного газу, які можуть тривати від 3 тижнів до 2 місяців.

Деякі бюджетні установи не може провести повноцінні розрахунки за спожитий газ, так як не мають затверджених річних бюджетів.  Не одержуючи від бюджетних організацій у повному розмірі кошти за використаний природний газ, ТОВ «Рівнегаз збут» не має можливості розрахуватися за газ зі своїми постачальниками, що ставить під загрозу стабільне газопостачання на Рівненщині, - говорить директор ТОВ «Рівнегаз збут» Леонід Кошельник.

Бюджетні установи сплачують за послуги газопостачання рівними частинами щомісячно впродовж року, як це передбачено їхнім річним кошторисом. Зазвичай в ньому зазначене фінансування рівними частинами щомісячно упродовж року. Але 80-90 % фактичного споживання газу припадає на 1 та 4 квартали року. Тобто, доплачувати вартість споживання газу за 1 квартал такі установи будуть у 2 та 3 кварталах.

«Рівнегаз Збут» постачає газ 1565 промисловим споживачам, 419 бюджетним установам, 353 релігійним організаціям. Із 1 лютого 2017 року компанії та інші юридичні організації Рівненської області сплачують за газ за ціною 10,15 грн за куб.м, а релігійні організації  газ за 3, 913 грн. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень