Рівненські газовики нарікають на систему субсидій

Вони стверджують, що система надання субсидій не стимулює населення до економії енергоресурсів

Рівненські газовики скаржаться на систему субсидій.

За даними «Рівнегазу», на Рівненщині субсидією на оплату за спожитий природний газ користується понад 100 тисяч домоволодінь регіону. А це 40% усіх споживачів.

Значна частина отримувачів субсидій не сплачує навіть визначений управліннями соцзахисту обов’язковий платіж. Через це у ПАТ «Рівнегаз» скаржаться на дефіцит обігових коштів.

Втім, головна скарга полягає у тому, що система надання субсидій не стимулює населення до економії енергоресурсів. Вперше за декілька років побутові споживачі краю не зменшили об’ємів використання газу і при значно теплішому осінньо-зимовому періоді, спожили його на 13 % більше, ніж у минулому році.

Нагадаємо, систему субсидій в Україні планують змінити. Кабмін хоче видати залишок субсидій грошима і реформувати допомогу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень