За газ будемо платити по-новому. Що це означає для мешканців Рівненщини?

Роз'яснення з цього приводу дав експерт з питань житлово-комунального господарства Сергій Пінчук

Від сьогодні набрала чинності постанова НКРЕКП, яка зобов'язує газовиків оприлюднювати не лише обсяги транспортованого та поставленого споживачам газу, а й показники його теплотворності. Сергій Пінчук у соцмережі Фейсбук пояснив споживачам:

Тепер у платіжці за газ ви будете бачити не лише кількість кубів спаленого вами газу, а й кількість отриманої від цього енергії за трьома одиницями виміру: кВт·год, Гкал, МДж.
Навіщо ця інформація в платіжках?
Таким чином споживачів вже готують до того, що незабаром платити потрібно буде не за куби спожитого газу, а за отриману в результаті цього енергію.

Згідно з держстандартами, як написав Сергій Пінчук, показник теплоти згорання газу має бути не нижчим за 7600 Ккал/м.куб. Втім, газовики стверджують, що їхній газ має значно вищу калорійність. Тобто, він є більш якісним, тому для отримання одиниці тепла його треба менше спалювати. Отже, він має бути дорожчим.
 

Як це буде виглядати у грошовому вимірі, Сергій Пінчук прояснив так:

...у Рівненській області ПАТ «Рівнегаз» 2016 р. протранспортувало 506,2 млн кубометрів газу. Результати лабораторних аналізів засвідчили, що показник калорійності газу на Рівненщині перевищує вимогу держстандарту на 8%. При нинішній вартості газу 6879 грн/тис.куб.м. додатково за калорійність газу мешканці Рівненщини будуть переплачувати 278,6 млн грн. За той самий обсяг.
 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені документи у Рівному: пропонують винагороду

Вчора у районі автовокзалу близько 8 ранку були загублені документи. Тих, хто знайшов, просять повернути за винагороду. Ліщук Руслан Романович - 0 (67) 408 57 66

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Більше оголошень