Не знайдете навіть на ринку: продукти часів СРСР, які ви ніколи не спробуєте

Про радянську крем-соду з автоматів, напевно, чули всі. Але це не єдиний продукт, який вже не продається

Ви напевно чули історії від своїх бабусь, дідусів і навіть батьків про те, яким було життя за часів Радянського Союзу. І в цих розповідях головна «фішка» СРСР – радянські продукти.

Частину з них ви ніколи не спробуєте.

Однією з причин такої ситуації є часто спростоване поняття того, що радянські товари були високої якості. Це не абсолютна правда і деякі продукти точно не можна було називати корисними чи натуральними.

Продукти СРСР, яких зараз немає

Пропонуємо вам переглянути топ-7 продуктів, яких ви не побачите на прилавках магазинів або на ринках. Деякі з них не виробляються зовсім, в інших серйозно змінилася рецептура, тож аналогічний товар ви спробувати не зможете.

Лікарська ковбаса

Хоча і зараз прилавки переповнені різноманітними видами вареної ковбаси, багато людей, які жили в СРСР, нарікають, що справжньої лікарської ковбаси за ГОСТом уже просто не виробляють.

У радянські часи ця ковбаса вважалася дієтичною - зі зниженою жирністю. Виробляти її почали в Москві в далекому 1936 році. Цю ковбасу часто призначали людям із проблемним здоров'ям. Склад сучасної докторської ковбаси дуже відрізняється від радянських стандартів.

Чай у брикетах

Ще одним із дуже популярних продуктів у СРСР був чай у брикетах. І ні, це не аналог сучасних китайських пресованих чаїв. Щоб його заварити, не було необхідності кидати цілий брикет у заварник - достатньо було відламати маленький шматочок.

Грузинський чай у брикетах налічував 14 сортів. Величезною популярністю користувалися фруктові види.

Оселедець івасі

Івасі - це далекосхідна сардина. Ця риба зникла з прилавків ще в 90-х роках. До речі, саме на основі цієї риби готували легендарний салат «Оселедець під шубою».

Причиною зникнення цього продукту з магазинних полиць став не розвал СРСР. Річ у тім, що цієї риби більше немає у водах біля Камчатки або Хабаровського краю РФ - тепер її можна зустріти ближче до Японії.

Крем-сода

Про радянську крем-соду з автоматів, напевно, чули всі. Цей напій із ванільно-вершковим смаком також подавали в кафе. Люди, які колись жили в СРСР, стверджують, що сучасний напій зовсім не схожий на радянську крем-соду.

Жуйки «Турбо»

Жувальні гумки «Турбо» турецького виробництва з'явилися в СРСР у 80-х роках. Серед смаків були персик, яблуко, кавун, диня і полуниця. Варто зазначити, що ціна на ці жуйки на ті часи була доволі чималою, часто траплялися й підробки.

Але легендарними жуйки «Турбо» робив не смак, а вкладиш. На ньому міг бути зображений мотоцикл або машина.

До речі, їх могли застати і люди, народжені після краху СРСР. Їх перестали виробляти тільки 2008 року.

Радянський пломбір

Ванільний пломбір із СРСР, за розповідями людей, які його куштували, був найкращим у всьому світі. Відрізнявся він яскраво вираженим молочним смаком, а також приваблював людей своїм натуральним складом.

Болгарський кетчуп

Кетчуп від виробника «Булгарплодекспорт» був неймовірно популярним у радянські часи. Продавався він у скляних пляшках. У нинішніх кетчупах такого смаку немає.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень