Не залежно від рівня доходів: ще одна категорія українців матиме 50% пільги на комуналку

Для надання пільги право власності на житло не має значення

Окремі категорії українців можуть мати пільги на оплату комунальних послуг, це 15%, 50% або й 100%. Пільги призначають відповідно до статусу, і це не залежить від рівня доходів людини. Переважно пільги мають військові зі званням Герой України, представники певних професій, які вже вийшли на пенсію, багатодітні родини тощо.

Тепер на 50% знижку мають право жінки, які овдовіли через війну. Тобто дружини загиблих воїнів, повідомляє Пенсійний Фонд України. Це передбачено статтею 15 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Пільга діє практично на всі комунальні послуги, зокрема:

  1. На газ та доставлення газу.
  2. На електроенергію та опалення.
  3. На управління багатоквартирними будинками.
  4. На гарячу та холодну воду.
  5. На вивіз сміття.
  6. На закупку твердого палива.

При розрахунках плати за опалення та користування житлом площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка постійно проживає в житловому приміщенні (будинку) та має право на знижку оплати, та додатково 10,5 кв. м на сім’ю, – зазначають у ПФУ.

При цьому, у випадках якщо вдома не працює, і за станом здоров’я немає змоги працювати, чи, тому що перебуває у декреті, то знижка на опалення газом надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі. Це також за умови, що окрім вдови, в сім’ї, яка з нею проживає всі непрацездатні, наприклад неповнолітні та пенсіонерів.

Пільгу надають на житло незалежно від його виду та права власності, а також незалежно від того, яким є середній місячний дохід сім’ї.

Джерело: gsm.info

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень