Українцям відмовляють у субсидії: Пенсійний Фонд розповів про найпоширеніші причини

Навіть зарплата нижче рівня мінімальної – це уже причина відмовити у допомозі

Сім'ї з невисокими доходами далеко не завжди можуть претендувати на допомогу від держави на оплату комунальних послуг. Вимоги для призначення субсидії доволі жорсткі.

У Пенсійному фонді розповіли, кому не можуть призначити допомогу.

Це зокрема сім’ї, де один з членів не працює і не навчається, або й у випадках якщо зарплата нижче рівня мінімальної. Не призначать допомогу й сім'ям, які не оплачують комунальні послуги понад три місяці.

Серед інших поширених причин відмови у субсидії:

  • у розпорядженні сім'ї є квартира площею понад 130 кв.м або житловий будинок понад 230 кв.м. Щоправда, це обмеження не стосується дитячих будинків сімейного типу, багатодітних сімей, а також сімей з трьома або більше дітьми, які перебувають під опікою та піклуванням;
  • хтось із членів сім'ї володіє транспортним засобом, який був випущений не більше ніж 5 років тому;
  • у володінні сім'ї є два або більше транспортних засобів, яким не більше 15 років. І в цьому випадку, і в попередньому, ця умова не поширюється на причіп або мопед;
  • хтось із членів сім'ї, які прописані у конкретному домогосподарстві, протягом року перед зверненням за субсидією зробив покупку на суму понад 50 тис. грн. Щоправда, це не стосується витрат на лікування, а також не стосується тих випадків, коли протягом пів року було продано одне житло та куплено інше;
  • хтось із членів сім'ї упродовж попереднього року придбав валюту на суму від 50 тисяч гривень та вище;
  • в когось із членів сім'ї є депозит у розмірі понад 100 тис. грн;
  • сім'я не повернула субсидію, яка була їй виплачена понад належне;
  • у складі сім'ї є людина, яка не сплачує аліментів понад три місяці;
  • хтось із членів сім'ї володіє більш ніж одним житловим приміщенням. Щоправда, ця норма не стосується житла, що залишилося на окупованій території, житла, яке належить людині на правах часткової власності та житла, що розташоване у сільській місцевості.

Джерело: На пенсії 

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень