На скільки в Україні зростуть пенсії після індексації

Повідомили у Мінсоцполітики

У мережі набула розголосу інформація про те, що індексацію пенсій можуть перенести на квітень. Однак у Мінсоцполітики заявляють, що не планують жодних перенесень.

Очільниця міністерства Оксана Жолнович розповіла, що пенсії в Україні у березні зростуть на 18-20 відсотків через інфляцію, але остаточні розрахунки будуть оприлюднені наприкінці лютого, коли уряд опублікує ухвалу про індексацію.

Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде, – розповіла Оксана Жолнович.

Крім того, вона наголосила, що під час війни українському уряду вдалося зберегти виплати пенсій завдяки зарплатам військових.

Пенсійний фонд за цей проміжок часу фактично продемонстрував свою стійкість, і це сталося, як би там дивно не було, але завдяки нашим воїнам, бо близько мільйона людей пішли служити до армії, там у них досить високі заробітні плати із цих зарплат у нас є єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, що дозволило стабілізувати пенсійний фонд, не провалити його, тобто наші внутрішні гроші, які ми сплачуємо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів, – каже очільниця Мінсоцполітики.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень