Стало відомо, кого з українців можуть законно позбавити пенсії

Щоправда, це на деякий час

Цього року у Міністерстві соціальної політики розробили законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо порядку виплати пенсій особам, які вчинили злочин проти основ національної безпеки України».

У законопроєкті йдеться про покарання для пенсіонерів за:

  • насильницьку зміну або повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади (стаття 109 «Кримінального кодексу України»);
  • посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (стаття 110 «Кримінального кодексу України»);
  • державну зраду (стаття 111 Кримінального кодексу України);
  • колабораційну діяльність (стаття 111-1 «Кримінального кодексу України»);
  • засуджених (підозрюваних) у злочинах проти національної безпеки України, місцеперебування яких невідоме, вони ховаються від слідства та суду на тимчасово окупованій території, за межами України або перебувають у розшуку.

За вищезазначені злочини пенсіонерам загрожує позбавлення пенсії лише на час відбування ув’язнення. Після закінчення терміну покарання нарахування пенсії відновлять.

Крім того, у законопроєкті пропонують не встановлювати пенсії за особливі заслуги засудженим, які скоїли умисне кримінальне правопорушення.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень