Донька пенсіонера отримає понад 295 000 грн пенсії, яку він недоотримав за життя

Це право жінка виборола у суді

До суду звернулася донька пенсіонера й просила стягнути з Головного управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області 295 082 гривні – суму пенсії, яку її батько недоотримав за життя.

Жінка розповіла, що її батько помер у тимчасово окупованому Донецьку, а вона – його єдина спадкоємиця за законом.

Фонд відмовив у виплаті, але суд задовольнив вимоги позивачки й зобов’язав обласне управління Пенсійного фонду України виплатити заявлену суму недоотриманої батьком пенсії.

З проханням скасувати це рішення та відмовити у позові Пенсійний фонд звернувся до апеляційного суду. Апеляційну скаргу мотивували тим, що нараховані суми пенсії, на виплату яких пенсіонер мав право, але не отримав їх своєчасно з власної вини, виплачуються не більше ніж за три роки до звернення за отриманням пенсії. Втім, апеляційну скаргу Пенсійного фонду Хмельницький апеляційний суд відхилив та залишив рішення місцевого суду без змін.

Недоотримана пенсія померлого пенсіонера виплачується як пенсія членам його сім’ї за умови, якщо саме ці суб`єкти правовідносин звернулися за її виплатою упродовж шести місяців з дня відкриття спадщини, а якщо у цей проміжок часу не звернулися, сума недоотриманої пенсії набирає іншої правової якості – переходить у спадщину, яку члени сім`ї та/або інші особи, але вже як спадкоємці, можуть отримати як спадщи.ua ну, – засначили у суді.

Джерело: Shepetivka.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень