Відомо, як багатодітним батькам достроково оформити пенсію

І за якої умови батько може вийти на пенсію раніше

Достроково вийти на пенсію можуть жінки, які народили п’ятьох або більше дітей. Для цього їм потрібно досягти 50 років та мати 15 років страхового стажу.

Для призначення пенсії потрібен документ, що посвідчує особу, документ, що засвідчує набутий страховий стаж, а також свідоцтва про народження дітей чи їхні паспорти. 

Заяву про призначення дострокової пенсії можна подати до Пенсійного фонду за один місяць до досягнення пенсійного віку (50-річчя для жінок) і бажано не пізніше трьох місяців після. Якщо заяву подати своєчасно, то виплати надходитимуть з дня 50-річчя. 

Вийти на пенсію раніше має право і багатодітний батько, але є нюанс. 

Багатодітний батько має право на отримання дострокової пенсії за умови, якщо мати не скористалася своїм правом або у разі її відсутності. Багатодітний батько має право вийти на пенсію у 55 років за наявності 20 років страхового стажу, – повідомили у Мінреінтеграції.

Джерело: Укрінформ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень