Не їжте його ввечері: Продукт, який заборонено їсти перед сном

Це може обернутися поганим самопочуттям вранці

Ритм життя, що постійно прискорюється, і відсутність часу на повноцінний прийом їжі змушують людей шукати можливості «заправитися» енергією буквально на ходу. Деякі вже давно забули, що таке сніданок, і їдять ближче до обіду.

Через це порушуються біологічні процеси і організм починає вимагати добавки у вечірній час. Але чи шкідливо їсти перед сном і що категорично не можна їсти у вечірній час?

Дієтологиня Євгенія Розум дала відповідь на ці питання.

Рекомендується вечеряти не пізніше, ніж за 3-4 години до сну, - прокоментувала дієтологиня. 

 

Що не можна їсти перед сном

Слід відмовитися від прийому важкої їжі, яка потребуватиме колосальних внутрішніх ресурсів на її обробку. Дієтолог радить у жодному разі не вечеряти червоним м'ясом. Воно містить велику кількість сполук і складних структур, на його перетравлення знадобиться дуже багато сил.

Якщо знехтувати цією порадою, можна легко порушити біологічні ритми, що обернеться поганим самопочуттям вранці, нездужанням і відчуттям важкості в животі.

Краще віддати перевагу легким стравам із риби чи птиці. Оптимальним буде вечірній перекус із яєць.

За кілька годин до сну процес перетравлення їжі в організмі призупиняється, і під час сну він має витрачати зусилля на відновлення, а не на переробку важких страв, підкреслює дієтолог.

У молодому віці це не так помітно, але пізніше неправильно обраний час прийому їжі серйозно впливає на здоров'я.

Джерело: Мета 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень