Не вірте маніпуляціям: що треба знати про мобілізацію з 1 листопада?

Центр протидії дезінформації надав спростування

Фото ілюстративне

Деякі українські ЗМІ та канали, для більшого охоплення, поширюють новину з маніпулятивним заголовком щодо зміни правил загальної мобілізації, які почнуть діяти вже з 1 листопада.

Про це попереджає Центр протидії дезінформації.

У новині вказується, що з 1 листопада в Україні зможуть мобілізувати чоловіків 18-24 років та військовозобов’язаних жінок.

Насправді ж, як наголошується, новина містить маніпуляцію, оскільки загальна мобілізація в Україні вже триває з 24 лютого 2022 року, тобто з початку повномасштабного вторгнення країни-агресора, якій підлягають усі військовозобов'язані чоловіки – громадяни України, віком від 18 до 60 років.

Єдина зміна правил та умов мобілізації полягає лише в тому, що з 01.11.2023 на військовий облік повинні стати жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень