Релігія не дозволяє брати зброю до рук: церква сказала, як бути з такими українцями у час війни

Лідери українських церков запропонували владі відмовитись від примусової мобілізації вірян

Владі варто відмовитися від примусової мобілізації певної категорії чоловіків та не записувати їх усіх в ухилянти. Адже деяким громадянам не дозволяють брати зброю в руки їхні релігійні переконання. Але вони можуть бути корисними для України на іншому фронті – трудовому.

Із такою пропозицією виступили лідери українських церков, які представляють різні релігійні конфесії, на зустрічі з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Вірян, яким релігійні переконання не дозволяють брати в руки зброю, на варто зопалу записувати в ухилянти та влаштовувати їм примусову мобілізацію.

 

Адже такі люди мають в Україні конституційне право на невійськову службу.

 

Тому державі слід відмовитись від примусової мобілізації цієї категорії громадян.

Водночас вони можуть і мусять бути корисними для своєї країни, особливо в такий непростий час. Отже, замість кримінального переслідування таких чоловіків, цілком можливо використовувати їх на будівництві, ремонті та облаштуванні  оборонних об'єктів, а також на промисловості для підвищення обороноздатності країни, вважають духовні лідери.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень