Мобілізуватимуть й 25-річних: чому це так необхідно фронту на думку демографа

Середній вік бійців ЗСУ на сьогодні складає 40 років

В Україні триває загальна мобілізація. Середній вік бійців ЗСУ зараз складає 40 років. Відповідно до закону мобілізувати на фронт осіб молодших 27 років не можна. Закон про зниження граничного віку до 25 років ухвалили у Верховній Раді ще в травня цього року, проте і досі президент не підписав цей документ.

Проте фахівці з демографії ініціативу зі зниження граничного віку підтримують.

Якщо країну захоплять окупанти, то демографія вже нікого не цікавитиме

 

Я не знаю, скільки 25-річних та 45-річних має бути на кожен кілометр фронту, але я точно знаю: якщо країни не буде, демографія вже не нікого не цікавитиме. Жити під окупацією захочуть далеко не всі, половина просто поїде. Зрозуміло, що втрата молодих людей — це дуже боляче для будь-якої держави, але зараз стоїть питання виживання нашої країни, тому все ж слід довіритися військовим, які стоять на варті, які краще знають, що потрібно для нашого захисту, - каже заступник директора з наукової роботи Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птахи НАН України Олександр Гладун.

Іноземні фахівці теж дотримують думки, що відсутність молоді на фронті негативно впливає на ефективність українських військ. Як зазначав ексміністр оборони Британії Бен Уоллес, за понад 600 днів війни резерви молодих добровольців та контрактників закінчилися.

Джерело: Телеграф 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень