Не лише ціною: чим відрізняється хек від минтая — проста відповідь

Хоча вони схожі за деякими параметрами, вони мають свої відмінності у смаку

Риба є важливим джерелом багатьох корисних поживних речовин. Вони знижують ризик серцево-судинних захворювань, покращують функцію мозку і запобігають розвитку захворювань очей, таких як дегенерація сітківки.

В чому користь хека

Риба хек – корисна, поживна та дуже смачна. Небагато вміння – і її легко перетворити на справжній кулінарний шедевр. Про це у своєму Instagram пише дієтолог Ганна Станцієр.

За її словами, у цій морській рибці міститься майже повний перелік елементів таблиці Менделєєва: кальцій, цинк, магній, натрій, залізо, мідь, марганець, хлор, нікель та кобальт, йод. Не менше вражає і список вітамінів: A, C, Е, D, PP, В. До цього додаються білки і жирні кислоти Омега-3.

Найбільша концентрація у м'ясі хеку фтору, сірки, калію та фосфору.

В чому користь минтая

Минтай - це корисна риба, яка містить ряд корисних складових, включаючи багато білка, вітаміни групи В, омега-3 жирні кислоти та мінерали.

В програмі «Топ 5 від Сніданку» зазначається, що минтай – має цінний харчовий склад. Його м'ясо містить легкі для засвоєння білки, вітаміни А, групи Б, аскорбінову кислоту, а ще макро і мікроелементи, зокрема кальцій, магній, фосфор, хром, мідь і залізо.

Також минтай – рекордсмен за вмістом необхідного для здоров'я людини, селену та йоду. А ще, минтай - цінний продукт для схуднення. Він низькокалорійний, смачний та одночасно ситний.

Серед переваг минтаю – доступність, адже купити його можна цілий рік і за невисоку ціну, порівняно з іншою морською рибою.

В чому відмінність між хеком та минтаєм

Хек і минтай — це два види риби з родини тріскових, які мають кілька відмінностей у приготуванні та смакових якостях.

В чому різниця між хеком та минтаєм за смаком:

Хек: має ніжне, соковите м'ясо з нейтральним смаком. Чудово підходить для готування на грилі, у духовці або на пару.

Минтай: має більш маслянисте м'ясо та більш виражений смак, порівняно з хеком.

Поради для приготування хека та минтая:

  • Хек: часто використовується для приготування філе, стейків або в супах та рагу. Можна смажити, запікати, варити або готувати на пару.
  • Минтай: часто використовується для смаження або випікання, а також для використання у стравах, таких як чаудер та пироги.

Популярність:

  • Хек: вважається популярною рибою для приготування у багатьох кухнях світу.
  • Минтай: менш популярний у багатьох країнах, але використовується у деяких регіональних кухнях.

Хоча вони схожі за деякими параметрами, такими як належність до однієї родини, вони мають свої відмінності у смаку, текстурі та приготуванні, що робить їх унікальними в своєму роді.

Джерело: Главред

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли пенсійне посвідчення на прізвище Резімова

У Рівному поряд з кафе "Fortissimo" знайдено пенсійне посвідчення, на ім'я Ремізова Віра Олексіївна За деталями звертайтесь за номером: +380964330774

У Рівному загубилася собака Луна

У Рівному шукають вівчарку по кличці Луна. Зелений ошийник, зникла в районі Боярки 5 лютого. Номери власників: 0969732925

У Рівному шукають власників загублених ключів

Біля магазина «Копійка» на розі вулиць Грушевського та Гайдамацької (колишня Струтинської) знайшли ключі. Телефонувати за номером: 0689097415

Більше оголошень