Яку рибу з дешевших видів корисніше вживати: минтай чи хек

Різниця є

Риба – джерело корисних речовин, яких дуже потребує організм людини. Хек і минтай – популярна  риба серед українців, адже вона доступна. Пропонуємо вам дізнатися, яка між ними різниця і яка корисніша.

Хек

Хек — промислова  риба. Щоб вона не втратила свої смакові якості і запах, її обробляють відразу після того, як виловлюють. Саме таким чином повністю забезпечується збереження всі корисних властивостей.

Хек корисний для судин і серця. Його перевага в тому, що в складі м'якоті велика кількість антиоксидантів.

 

Ця риба допомагає виводити канцерогени з організму, також корисна тим людям, у яких часто виникають проблеми з травленням.

 

 

У складі хека велика кількість кислот омега-3, а вони необхідні для нормальної роботи щитоподібної залози. Також цей продукт робить позитивний вплив на ріст волосся і шкіру голови.

Хек корисно вживати в їжу для зміцнення імунітету, кісток, суглобів і навіть зору. Було помічено, що саме цей вид  риби допомагає знизити рівень цукру в крові. Тому хек корисний людям з цукровим діабетом.

Минтай

Цю  рибу виловлюють в основному в холодних водах. Особливо вона цінується на Далекому Сході. За смаковими якостями минтай схожий на хека. Це корисна і смачна  риба, а якщо порівнювати поживну цінність, то минтай в цьому плані корисніший.

Минтай надовго насичує і його рекомендується вживати під час лікувальних дієт. Володіє таким складом мікроелементів, які роблять позитивний вплив на зубну емаль, а також допомагає волоссю активніше рости.

 

 

Цю  рибу рекомендується їсти при ендокринних захворюваннях, а також людям з проблемами серцево-судинної системи.

Незаперечна перевага минтая — високий вміст йоду. У зв'язку з цим минтай можна використовувати як смачний і ефективний засіб для профілактики захворювань щитоподібної залози.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень