Не картопля: стало відомо, які овочеві культури українці споживають найбільше у світі

Їх у нас вважають надзвичайно корисними

В Україні у 2020 році був найвищий у світі рівень споживання кабачків і гарбузів на душу населення  – 33 кг на людину на рік, - повідомляє FruitNews за звітом аналітичного агентства IndexBox.

Наступними йдуть Алжир – 10,4 кг на людину в рік та Італія – 9,7 кг.

При цьому основними країнами-імпортерами гарбузів і кабачків в 2020 році стали: США – 555 тис. тонн (37% від загального світового обсягу імпорту) і Франція – 168 тис. тонн (11% від загального світового обсягу імпорту). 

Країнами з найвищим рівнем ринкової вартості на гарбузи у 2020 році стали: Китай – $6,6 млрд, Індія – $5 млрд і США – $1,2 млрд. Частка яких становила 51% від загального світового ринку.

Далі йшли Бангладеш, Італія, Україна, Росія, Туреччина, Алжир і Індонезія з часткою 18%.

У 2020 році світовий імпорт гарбузів і кабачків скоротився на 4,2% до 1,5 млн тонн в натуральному еквіваленті і виріс на 14,8% до $1,6 млрд – в грошовому.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень