Не буде навіть по 100 грн: курячі яйця можуть взагалі зникнути з прилавків

Експерт пояснив, наскільки серйозна проблема назріває в Україні

Останнім часом українці обурені цінами на курячі яйця. Вартість десятка варіюється від 65 до 100 грн і навіть більше. Експерти кажуть, що на це є ціла низка причин: це і зміна сезонів, адже в холодну пору кури несуться менше; і дорога електроенергія, за рахунок чого підприємства змушені припиняти роботу; і знищені птахоферми у регіонах, де тривають важкі бої.

Однак, як з’ясувалося, висока ціна — не єдина проблема. Незабаром яйця можуть взагалі зникнути з прилавків.

Про це в інтерв’ю «Економічній правді» повідомив власник агрохолдингу UkrLandFarming Олег Бахматюк. Каже, підприємства не можуть оновити поголів’я курей і це дійсно велика проблема.

– Поголів’я старіє – коли наш інкубатор був на окупованій території, ми не могли завести батьківське поголів’я та інкубувати яйце. Зараз курка вмирає. Ми тримаємо старих курей, щоб на ринку не було ще більшого дефіциту. Якщо не відновити поголів’я, то наступного року відбудеться ще більша катастрофа. Яєць не буде, – зауважив підприємець.

Також він додав, що продуктивність курки напряму залежить від її віку, і чим старші кури, тим менше вони несуться.

Ще одним ударом по галузі стали регулярні обстріли птахофабрики «Фенікс», що у Слов’янському районі. Щодня вона видавала по пів мільйона яєць, які одразу ж роз’їжджалися по всій території України.

На сьогодні окупанти своїми регулярними обстрілами знищили понад 800 тис. курей різного віку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень