НБУ ввів в обіг нові 5 гривень: як вони виглядають? (ФОТО)

Монета отримала назву «Парламентаризм»

30 серпня 2024 року у приміщенні Верховної Ради України відбулася урочиста презентація нової монети, яка отримала назву «Парламентаризм».

Як зазначили у Національному банку, нові 5 гривень присвячені саме українському парламенту, який відіграє важливу роль у житті нашої держави.

За словами голови Нацбанку, саме у стінах Верховної Ради відбуваються ключові процеси та реалізується основний принцип демократії про те, що єдиною владою в Україні є народ. А голова парламенту зазначив, що монета сповнена символізму.

- Ця монета сповнена символізму: найголовніші цінності незалежної України, силуети сучасних українців — людей, заради яких ми й працюємо, стилізована зала сесійних засідань, інформаційне табло та, звісно ж, Український орнамент, душа й генетичний код нашої Нації"=, - додав Руслан Стефанчук.

Крім тих символів, які назвав голова ВР, на монеті також зображені слова «права», «свобода», «народ», «захист батьківщини», «парламентаризм», «рівність», розвиток«, розвиток країни», «закон» та інші принципи демократії.

У Нацбанку повідомили, що тираж цієї монети лише 50 тисяч екземплярів. Придбати їх можна в інтернет-магазині НБУ та в банках.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень