За ними полюють колекціонери: 5 радянських медалей, які коштують десятки тис. грн (ФОТО)

Такий «скарб» може бути й у вас

Медаль Ушакова

Медаль Ушакова - це аналог медалі «За Відвагу», але виключно для рядового і сержантсько-старшинського складу ВМФ, а також мічманів. Вона була заснована Указом Президії Верховної Ради СРСР від 3 березня 1944 року «Про заснування військових медалей: медалі Ушакова і медалі Нахімова».

За роки Другої світової війни медаллю було нагороджено близько 14 тисяч моряків. Це єдина у світі медаль, на стрічці якої розміщена мініатюрна копія металевого ланцюга.

Медаль Ушакова коштує 41 000 гривень
Медаль Ушакова коштує 41 000 гривень

Орден Жовтневої Революції

Орден Жовтневої Революції був однією з найвищих нагород Радянського Союзу, заснованою 31 жовтня 1967 року на честь 50-річчя Жовтневої революції. Орден Жовтневої Революції був другою за значущістю радянською нагородою після Ордену Леніна.

Центральний елемент ордена - зображення крейсера «Аврора» на тлі червоного емальованого прапора - виготовлявся з емалі та накладався на срібну зірку. Серп і молот, що також зображені на ордені, покривалися позолотою.

Орден Жовтневої Революції коштує 27 000 гривень 

Орден Бойового Червоного Прапора

Орден Бойового Червоного Прапора - одна з найстаріших і найшанованіших радянських військових нагород, яка була заснована в 1924 році. Колись це був взагалі єдиний радянський бойовий орден.

Орден виготовлявся з срібла, прикрашався емаллю, а на його лицьовій стороні був зображений червоний прапор з написом «Пролетарі всіх країн, з'єднуйтесь!». Що дивно - так це те, що червона зірка на цьому ордені за таємничих причин перевернута.

Знак «Відмінник соціалістичного змагання»

У СРСР існувало безліч нагород, які видавалися не тільки за військову службу, але і за трудові досягнення. Одним із них був знак «Відмінник соціалістичного змагання».

Існувало багато різновидів подібних знаків залежно від галузі промисловості, і тому кожен із них зустрічається порівняно рідко, що робить його цінною знахідкою для колекціонерів.

Шкільна золота медаль

В СРСР шкільні медалі були запроваджені постановою Ради Народних Комісарів СРСР від 30 травня 1945 року. Протягом перших років виготовлення золоті та срібні медалі створювалися з золота 583 проби і срібла 925 проби відповідно.

Медалі мали форму правильного кола діаметром 32 мм і випускалися в 16 варіантах, що відповідало кількості союзних республік на той час. Напис «За відмінні успіхи і зразкову поведінку» був виконаний на національних мовах кожної з республік.

Як можна побачити, конкретно ця медаль виготовлена вже не з 583 проби золота, а з трохи дешевшої 375. Але, тім не менш, це у прямому сенсі слова золота медаль. 

Шкільна золота медаль коштує 17 500 гривень

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень