Національний кешбек: за витрати восени українцям повернуть 3000 гривень

Програма стартує 2 вересня 

В Українці запустили програму «Національний кешбек». Відповідне рішення 20 серпня підтримав Кабінет міністрів. 

За купівлю товарів українського виробництва - українцям повертатимуть гроші.

 

Громадяни, які протягом вересня - грудня 2024 року робитимуть такі покупки, зможуть отримати компенсацію у розмір 10% їх вартості. Максимальний кешбек складатиме - 3000 грн на місяць. 

Початок реалізації програми – 2 вересня. Кешбек надаватиметься у разі купівлі та оплати платіжною карткою (пенсійною, зарплатною, кредитною тощо) українських товарів, окрім підакцизних.

Отримані від держави кошти можна буде витратити на різні послуги – медицину, оплату комуналки, спортзалу, квитків до кінотеатру тощо. Також є можливість купити військові облігації або зробити донат.

Наприклад у ПриватБанку можна оформити картку віртуальну картку «Зроблено в Україні». На неї зараховуватимуться гроші. 

Проєкт реалізують Міністерство економіки, Міністерство цифрової трансформації, НБУ та Кабмін. Йдеться про кешбек виключно у безготівковій формі й лише з продавцями, які мають загальну систему оподаткування. Участь виробників, продавців та споживачів добровільна. 

 Йдеться не лише про стаціонарні торговельні мережі, а й ті, що працюють онлайн. Єдина умова – вони мають приймати платіжні картки для розрахунків та бути на загальній системі оподаткування. 

 Кешбек нараховуватиметься раз на місяць. Відсотки за товари, куплені у жовтні, надійдуть на рахунок до 20 листопада. Переглядати суми можна через «Дію».

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень