НБУ ввів в обіг нові 10 грн: як вони виглядають (ФОТО)

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук монет

У Національному банку презентували нову обігову пам’ятну монету «Війська зв’язку та кібербезпеки Збройних Сил України». 

Монету номіналом 10 гривень виготовлено зі сплаву на основі цинку з нікелевим покривом, маса – 6,4 г, діаметр – 23,5 мм, тираж – 10 000 000 штук (у тому числі 510 000 штук як сувенірна продукція). Гурт монети – рифлений.

  • Аверс монети – ідентичний з аверсом обігової монети номіналом 10 гривень зразка 2018 року, на ньому в центрі в обрамленні давньоруського орнаменту розміщені номінал монети, рік карбування та герб України.
  • На реверсі монети по колу містяться написи та гасло її військовослужбовців. У центрі композиції, немов щит, що захищає інформаційний простір, зображено емблему Військ зв’язку та кібербезпеки, в її основі – восьмипроменева зірка в оточенні хрестоподібно розташованих орбіт та перехрещених блискавок. На задньому плані – схематично зображені лабіринти, які символізують передавання зашифрованих даних через заплутані захисні системи кіберпростору, де точиться невидима війна.

Дизайн реверсу монети виконала Тетяна Балута; художник – Володимир Дем’яненко.

Поступово в готівковий обіг буде введено майже 10 млн штук таких обігових пам’ятних монет.

У інтернет-магазині нумізматичної продукції Національного банку реалізація таких роликів обігових пам’ятних монет у сувенірному пакованні розпочнеться з від сьогодні, з 9 серпня.

Реалізація банками-дистриб’юторами (їх перелік зазначено на сторінці офіційного Інтернет-представництва Національного банку) здійснюватиметься поступово, в міру їх відвантаження Банкнотно-монетним двором НБУ. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень