НБУ ввів в обіг нові 5 грн: як вони виглядають (ФОТО)

Дизайн — особливий

Національний банк України ввів в обіг нову нумізматичну монету із зображенням безпілотника «Лелека-100». Це друга монета серії «Збройні Сили України», яка вшановує українську зброю та її творців.

«Лелека-100» – український безпілотник компанії DeViRo, який використовується з 2021 року для повітряної розвідки та коригування вогню артилерії. На початку 2023 року Україна стала першою країною світу, що створила окремий рід військ – Сили безпілотних систем, якими керує полковник Вадим Сухаревський.

  • На аверсі монети зображено стилізоване зображення з монітора керування польотом безпілотника «Лелека-100», на якому відображені ворожі танки, а в центрі – абрис планера комплексу.
  • На реверсі зображено планер розвідувального комплексу в польоті та стилізований абрис птаха лелеки над ним.

Монета номіналом 5 гривень випущена тиражем до 75 000 штук і доступна для придбання в нумізматичному магазині Національного банку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень