Українські 25 копійок можна дорого продати: як розпізнати саме ту монету

Такі монети карбувались для річного набору НБУ

Українці можуть заробити хороші гроші, продавши колекціонерам старі монети в 25 копійок. Втім, ті цінують не всі такі монети, а лише певні номінали.

За даними фахівців ресурсу «Монети-ягідки», за 5000-7000 грн, можна продати монету особливого різновиду 1992 року. Її відрізняють:

  • середній зуб тризуба – він округлий та товстий;
  • хвостик букви Ї – знизу він торкається букви Н;
  • гроно №2 – воно у формі тупокутного трикутника.
  • гурт – гладкий, без насічок.

25 копійок 1992 року рідкісного різновиду можна продати за 3300-5000 грн. Цю монету можна впізнати за опуклим щитом і втисненим у нього тризубом на реверсі.

- Це рідкісний різновид, нумізмати називають його «Англійський чекан». Монета виготовлена з помилкою.

 

У неї на аверсі випуклий щит і вдавлений тризуб. Помилка сталась через те, що під час розробки ескізів художники неправильно відобразили рельєф, вони затемнили фон і тризуб.

 

За цими ескізами у Великій Британії виготовили пуансони для карбування монет, після чого відправили на Луганський верстатобудівний завод, – розповідають фахівці.

Близько 2000 грн можна отримати за 25 копійок 2003 року рідкісного різновиду. Як розповідають фахівці, це рідкісна монета, яка карбувалась для річного набору НБУ.

- Через те що, річний набір так і не випустили, відкарбовані 25 копійок відправили в обіг.

 

Більшість 25-копійкових монет, що продаються на аукціонах, знайдено в гаманцях або скарбничках, – пояснили вони.

Водночас попри поширену думку, що всі старі монети є цінними, насправді це не так. Річ у тім, що більшість таких копійок, які українці досі можуть знайти, наприклад, у старих коробках, є звичайними шматками металу.

Джерело: OBOZ.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олена Швидка

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень