Більше не в обігу з 1 серпня: що буде із банкнотою 500 гривень старого зразка?

Розповіли в НБУ

В Україні старі купюри номіналом 500 гривень замінять на нові. Річ у тім, що з 1 серпня набирають чинності зміни, що стосуються вилучення старих банкнот з обігу.

Які саме банкноти виходять з обігу

Згідно з повідомленням НБУ, банкноти номіналом 500 гривень, випущені у 2003 – 2007 роках, підлягають вилученню вже з 1 серпня. Проте, вони все ще залишатимуться чинним платіжним засобом.

Річ у тім, що ці банкноти мають бути замінені на новіші, випущені після 2014 року. Вилучення буде здійснюватися поступово і непомітно для громадян завдяки тому, що банки України не будуть видавати зазначені банкноти з кас, а НБУ не буде передавати їх до кас банків.

- Банкноти номіналом 500 гривень старого зразка залишатимуться дійсним платіжним засобом.

 

Громадяни без обмежень зможуть продовжувати ними розраховуватися, їх не потрібно спеціально обмінювати, – йдеться у повідомленні НБУ.

Як пояснили у НБУ, процедура заміни необхідна для покращення якості готівки, що перебуває в обігу. Варто зазначити, що деяким з цих банкнот більш як 18 років. Після вилучення купюри підлягають утилізації.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень