НБУ введе в обіг нові 2 грн: як вони виглядають

На ній зображена відома особистість

Цьогоріч виповнюється 175 років від дня народження цієї видатної особистості, яка залишила визначний слід в українській історії та культурі. Відтак Національний банк України присвятив їй нову пам’ятну монету «Світло добра і любові (Олена Пчілка 1849–1930)».

 

Монета має номінал 2 гривні, виготовлена з нейзильберу,

  • На аверсі розміщено стилізовану композицію, що символізує педагогічну та виховну діяльність Олени Пчілки: шість квіткових горщиків, стилізованих під елементи гадяцького орнаменту. Це не просто деталь, а символ дітей письменниці, вихованих у дусі українських традицій.

  • На реверсі – портрет Олени Пчілки. Образ жінки на тлі, абриси якого нагадують корону, вражає своїм глибоким, сповненим мудрості та рішучості поглядом. Внизу півколом напис: «КОРОЛЕВА-МАТИ», адже саме так з любов’ю називала свою матір Леся Українка.

Тираж – 30 000 штук. Придбати монету можна буде з 2 липня.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень