НБУ підняв курс долара до нового рекорду: скільки тепер коштує валюта в Україні

Де вигідніше обмінювати валюту

В Україні 20 грудня знову помітно зріс курс долара. Офіційна ціна долара піднялася до нового історичного рекорду – 37,32 грн (+13 коп. до попереднього максимуму від 19 грудня). Готівковий долар у банках теж додав у ціні – він зріс на 10 коп. у купівлі та 12 коп. у продажу, в середньому до 37,3/37,82 грн (купівля/продаж).

Про це свідчать дані Національного банку України (НБУ) та профільного порталу. Слід враховувати, що рекорди оновлює лише офіційний курс, а не готівковий. Рекорд готівкового курсу значно перевищує нинішні показники – восени 2022 року він сягав і 43 гривень.

Глава НБУ Андрій Пишний пов'язує грудневе зростання курсу долара на міжбанку протягом останніх тижнів із фактором сезонності.

— Зараз ми є свідками вже звичного довоєнного для нас процесу, коли сезонність чи потреба у валюті зростає.

 

Адже відбувається засвоєння тих витрат, які протягом року, можливо, накопичувалися і, як завжди, не встигали їх реалізувати, – пояснив Пишний.

Готівковий курс долара до гривні: де вигідніше обмінювати валюту

Традиційно в різних банках ціни на готівкову валюту значно різняться. Так, 19 грудня серед найбільших банків продає долари найдешевше державний Укргазбанк (37,6 грн). Найдорожче купити американську валюту пропонують у державному Укрексімбанку (37,99 грн).

Купує долари за найнижчою ціною Універсал Банк (Монобанк, 36,8 грн). А найвигідніше продавати валюту 20 грудня у державному Сенс Банку (37,45 грн за дол.).

На чорному ринку долар коштує помітно дорожче. Американську валюту «з рук» 20 грудня пропонують за ціною 37,79/37,9 грн (купівля/продаж).

Джерело: OBOZ.UA

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень