Що впливає на падіння криптовалютного курсу?

Про стан ринку

Прогнозування курсу криптовалюти — ключовий інструмент для трейдерів і власників цифрової валюти, які хочуть заробити на різниці котирувань. Одночасна робота з різними монетами дає змогу збільшити шанси на вдалу угоду в майбутньому. Але якщо йдеться про короткочасні інвестиції або швидкий заробіток, треба розібратися, коли міняти монети, оновлювати або поповнювати інвестиційний портфель.

Для збільшення банку свого інвестиційного портфеля власники крипти часто зберігають накопичення в пулах. Тішить лише те, що на тезер ціна дає змогу не виходити з ринку, навіть за умови корекції або падіння основної монети.

Що може вплинути на падіння ціни?

Особливо гостро стоїть питання про зниження вартості конкретної валюти в період криптозими. Тут для покриття коливання курсу вигоди від стейкінгу буде недостатньо, тому необхідно заглибитися в питання ціноутворення. Існує кілька ключових факторів, які дають змогу передбачити різку зміну котирувань.

Біржовий баланс

За принципом сальдо вираховується приблизна різниця між транзакціями та/або пропозиціями про купівлю й продаж. Як і в класичному трейдинговому балансі, ціна безпосередньо залежить від попиту та пропозиції. Тобто що нижчий попит, то більша кількість пропозицій про продаж монети. Класичне зниження ціни задля збільшення конкурентоспроможності призводить до різкого падіння біржового курсу.

Загальний обсяг транзакцій

Навіть за низького ринку показник сальдо коригується шляхом загального числа транзакцій. Як демонструє практика, повільне зниження обсягу продажів призводить до плавного падіння курсу. Якщо покупки припинилися різко (часто трапляється під час інфоприводів), відбувається обвал ринку з різким зниженням активу конкретної монети.

Відтік або приплив обмінного капіталу

Великі «гравці» на трейдинговому ринку безпосередньо впливають на цінність конкретної монети. Різка поява великого пакета криптовалюти автоматично дозволяє задовольнити підвищений попит і призводить до швидкої зміни біржового балансу. За стабільного ринку такі процеси можна порівняти з коригуванням. Одразу після продажу великого портфеля коливання ринку швидко припиняються, а курс нормалізується в короткі терміни.

Стан ринку

Багато в чому саме загальний стан ринку дає змогу спрогнозувати спад або підйом конкретної монети. У період розквіту ефіру наближення POS призводило до зниження ажіотажу в майнерів. Це повинно було знизити ціну й нормалізувати його котирування на біржовому ринку. Різкого падіння ціни при цьому не сталося через регулярне зростання біткоїна, який підтримував інтерес трейдерів і власників крипти. 

Інформаційне поле

Оскільки криптовалюта не прив’язана до конкретних активів або золото-валютних запасів, на її ціну можуть вплинути різні інфоприводи.

Одним із найбільших і таких, що запам’ятовуються, стала купівля великого обсягу біткоїнів Ілоном Маском у 2021 році. Тоді він придбав криптовалютний портфель вартістю в $1,5 мільярда. Після появи інформації про це вартість монети зросла на 50% за два тижні. Через 2 місяці компанія Tesla оголосила про прийом криптовалюти в рахунок оплати за автомобілі, що призвело до чергового стрибка котирувань.

Висновок

Отже, на падіння чи зростання курсу криптовалюти впливає низка факторів, серед яких інформаційне поле, стан ринку, приплив або відтік обмінного капіталу, загальний обсяг транзакцій та біржовий баланс. Щоб дотягти успіху в прогнозуванні, головне — постійно навчатися та стежити за ринком. Уже скоро ви будете мати уявлення про основні тенденції.

*

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень